Doorbloeding stimuleren met kruiden

kruidenMet kruiden kun je heel goed je doorbloeding stimuleren. Verschillende kruiden hebben verschillende acties, dus kijk goed wat bij je past (verdiep je er bijvoorbeeld ook even in wat zo’n kruid nog meer doet, voordat je er vol enthousiasme 6 capsules per dag van gaat slikken).

Deze kruiden stimuleren allemaal op hun eigen manier de doorbloeding:

  • Verwarmende specerijen zoals Gember, Zwarte peper, Kruidnagel en Kaneel kun je zowel inwendig gebruiken (in gerechten of als thee), maar ook uitwendig (in een bad of voetenbad). Ze stimuleren de doorbloeding op de plekken die ze aanraken; het effect is dan ook weldadig, maar kortdurend.
  • Doorbloedingskruiden zoals Rozemarijn, Duizendblad en Ginkgo biloba stimuleren de doorstroom van bloed tot in de haarvaten. Het zijn sterk werkende kruiden en daarom niet voor iedereen geschikt, maar wie continue koude handen of voeten heeft, kan baat hebben bij een tijdlang deze kruiden als ondersteuning. Bijkomend voordeel: ook de doorbloeding in je hersenen wordt gestimuleerd, dus misschien dat je je dan ineens wél herinnert waar je je sleutels gelaten hebt.
  • Leverondersteunende kruiden zoals Engelwortel, Curcuma en Kalmoes. Ook van het wat heftiger soort. Gebruik ze alleen als je goed kunt ontgiften (door veel water te drinken bijvoorbeeld), want als je de lever stimuleert, komen de afvalstoffen vrij om afgevoerd te worden. Maar de lever is ook één van onze warmste organen (vaak wel 39C); dat is niet alleen nodig voor die ontgifting, maar ook om de rest van je lichaam te kunnen verwarmen. Lekker laten werken dus, die lever!

bron: De groenvrouw

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.