Voetbad met Mosterdzaad – verlicht verkoudheid

voetbadVoetbad met Mosterdzaad

Mosterdzaadjes vanouds in warme voetbaden gebruikt tegen bronchitis en verkoudheid. In dit recept is bovendien eucalyptusolie toegevoegd

Benodigdheden

  • Een lap mousseline van circa 30 x 30 cm
  • 2 tot 3 eetlepels witte mosterdzaadjes
  • 1 eetlepel mosterdpoeder
  • Een touwtje
  • Eucalyptusolie
  • Een kom

Bereidingswijze

Mosterdpoeder is bij apotheken verkrijgbaar. Het voetbad moet heet zijn om werkzaam te zijn. Duur van het bad: 10 minuten.

Knip een vierkant lapje mousseline en leg de mosterdzaadjes in het midden.

  1. Schep de mosterdpoeder op de zaadjes.
  2. Pak de hoeken van het lapje bij elkaar en bind ze vast met een dubbel stukje touw.
  3. Doe het mousselinebuiltje in een kom en giet er kokend water bij. Laat het water afkoelen tot u voeten de temperatuur kunnen verdragen. Voeg dan drie druppels eucalyptusolie toe en baad u voeten.

De temperatuur van het water in het voetenbadje is belangrijk. Mosterd verliest zijn stimulerende werking als het in te warm water terechtkomt en dat is zonde! Gebruik dus warm water en geen heet water. De temperatuur kan je van te voren controleren met je hand. Is het voor je hand niet te heet? Dan is het water voor je voeten goed.

Mosterdwikkels / baden zijn ongeschikt bij mensen met aderklachten of gevoelige huid/huidklachten. De olie in de mosterd kan de huid irriteren en branderigheid veroorzaken. Zorg te allen tijde dat het niet in de ogen komt.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.