Voetreflex

De therapie, ook wel voetreflexologie of voetreflexzonetherapie genoemd, gaat uit van het holistisch mensbeeld: lichaam, geest en ziel vormen een onlosmakelijke eenheid.

Voetreflexologie is een methode om het van nature in iedereen aanwezige zelfherstellend vermogen te activeren en ondersteunen. Het is een massagetechniek, die de disbalans in de mens opheft en helpt het evenwicht te herstellen. Het is een methode die niet alleen naar de klachten (de symptomen van de verstoring) kijkt, maar ook op zoek gaat naar de oorzaak die achter de klachten zit.

Uitgangspunt bij deze therapie is dat organen en weefsels, klieren en zenuwen, circulatiesystemen zoals lymfe en bloed, meridianen en andere energiebanen beïnvloed worden, waardoor blokkades worden opgespoord en behandeld.

Dit gebeurt door manuele druk op bepaalde punten op de voet dan wel gerichte manuele massage van bepaalde delen van de voet. Alles in het lichaam heeft een reflexgebied of reflexpunt op de voet.

Intake
Tijdens de intake van 90 minuten wordt de hulpvraag besproken, de medische voorgeschiedenis, de huidige gezondheid, de leefomstandigheden zowel privé als zakelijk en worden er afspraken gemaakt over de behandelingen. Er volgt altijd een voetmassage ter diagnose en aanvulling op de anamnese. Tevens wordt er een foto van de voeten gemaakt en ontvangt u een korte karakteranalyse aan de hand van de vorm en stand van uw tenen.

Consult
Een vervolg consult bevalt altijd een evaluatie moment, behandeling, tijd om af te ronden en bij te komen.

De tijd voor uw voeten bepaald u zelf. Een consult is minimaal 60 minuten met uitzondering van vervolg trajecten en deelbehandelingen in overleg.

Kinderen
Tijd voor de voeten van kinderen is afhankelijk van de leeftijd en de behoefte die voortkomt uit de hulpvraag. De behandel-tijd is altijd korter dan die bij volwassenen. De intake is met de ouders erbij en de vervolg consulten bij voorkeur zonder de ouders en/of voogd.

Voor wie?
voor mensen met lichamelijke klachten, zoals hoofdpijnen, klachten m.b.t. huid, ademhalingssysteem, bloedsomloop, spijsverteringssysteem, urinewegen, geslachtsorganen, klieren, zenuwstelsel, spieren, gewrichten, wervelkolom
voor mensen met psychische klachten, zoals stress, slaapstoornissen, depressie, onevenwichtigheid, angsten en fobieën, relatieproblemen, rouwverwerking
voor mensen met vage klachten waarbij geen oorzaak te vinden is, terwijl er toch klachten zijn
voor kinderen, zoals bedplassen, onrust, angsten
voor zwangeren
voor gezonde mensen die gezond willen blijven.