Privacy en wetgeving 2018

Per 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Vanaf die datum geldt dezelfde privacywetgeving in de hele EU.

De Algemene verordening gegevensbescherming legt meer verantwoordelijkheid bij mij als ondernemer en zorgverlener om aan te tonen dat ik aan de privacyregels voldoe. Dit heet de verantwoordingsplicht.

 

Dit betekent dat ik een uitgebreide privacyverklaring dien te hebben, een verwerkingsregister moet bijhouden, voor de juiste beveiliging dien te zorgen en iedereen goed moet informeren, op een transparante manier over het verwerken van de persoonsgegevens. Verder dien ik voorbereid te zijn op eventuele controle van de autoriteit van persoonsgegevens.

Ik doe mijn best om uw privacy te waarborgen.
Dit betekent onder meer dat ik:

  • Zorgvuldig omga met uw persoonlijke en medische gegevens,
  • Er voor zorg dat onbevoegden geen toegang hebben tot uw gegevens, door middel van. o.a. wachtwoorden in mijn systemen en computer
  • Overeenkomsten afsluit en duidelijke afspraken maak met andere verwerkers van uw persoonsgegevens, zoals o.a. Treatwell, Google en Podotherapeuten

Ik heb een geheimhoudingsplicht (beroepsgeheim) volgens de beroepscode van therapeuten van het RCBZ en medisch pedicures van ProVoet.

Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat ik, als uw behandelende therapeut/ zorgverlener, een dossier aanleg. Dit is ook een wettelijke plicht, opgelegd door de WGBO. Uw dossier bevat aantekeningen over uw gezondheidstoestand en gegevens over de uitgevoerde onderzoeken en behandelingen. Dit dossier bewaar ik volgens het wettelijke termijn van 15 jaar. U heeft het recht tot inzage, u mag registratie weigeren en gegevens laten verwijderen. Soms kan een weigering van registratie van persoonsgegevens ertoe leiden dat ik u niet meer kan behandelen omdat het in strijd is met de wet.

Ik dien als ondernemer te kunnen aantonen dat mijn klanten toestemming hebben gegeven voor het verwerken van hun persoonsgegevens. Dit kan betekenen dat ik een handtekening nodig heb voordat wij de behandeling starten.

Als er vragen zijn over de nieuwe wetgeving of er is behoefte aan meer informatie over hoe ik omga met de persoonsgegevens neem dan contact met mij op: helmy@tijdvoorjevoeten.nl of bel 06 28 20 43 72

Download Privacyverklaring 2018: Privacy_TVJV

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

online training scheve grote teen

Volg de training voor de Hallux Valgus en….

  • Je grote teen gaat rechter staan
  • Je loopt weer fijn
  • Schoenen kopen wordt makkelijker
  • Je voeten worden smaller en mooier
  • Je hele houding verbetert
  • Je hebt geen koude voeten meer

Online training scheve teen

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Klantenserivce & klachtenbemiddeling

imagesHeeft u suggesties voor verbetering of bent u ontevreden m.b.t. een behandeling. Alle opmerkingen en feedback zijn welkom.  U kunt uw opmerkingen doorgeven:

  • per mail: helmy@tijdvoorjevoeten.nl
  • telefoon: 06 28 20 43 72

Mocht u niet tevreden zijn over de manier waarop uw suggestie of klacht wordt behandeld, dan is er een mogelijkheid om ondersteuning te vragen aan een klachtenfunctionaris.

Tijd voor je voeten maakt gebruik van de klachtenfunctionaris van Quasir

logo Quasir voor op website

Klachtenbemiddeling aanvragen

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Stichting Zorggeschil

Zorggeschil-Logo-1000x288Een geschil met een zorgaanbieder is altijd erg vervelend omdat het vaak om gevoelige zaken gaat. Mocht u onvrede hebben met een arts, verpleger, therapeut of een andere zorgaanbieder en heeft u het bespreekbaar gemaakt maar komt u er niet uit? Dan heeft u recht op bemiddeling van een onpartijdige klachtenfunctionaris welke u door uw zorgaanbieder krijgt toegewezen.

Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

De Geschillencommissie

logo_geschillencommissie_klOnafhankelijk, onpartijdig en deskundig

De Geschillencommissie staat garant voor een onpartijdige afhandeling van de geschillen. Ze voldoet aan de daaraan gestelde nationale en internationale standaarden. Elke sector heeft een eigen Geschillencommissie, omdat er specifieke kennis van de sector nodig is voor een goede beoordeling.

Elke geschillencommissie bestaat uit drie leden: een door de Geschillencommissie aangezochte voorzitter (een jurist die ervaring heeft met rechtspraak), daarnaast wordt een lid voorgedragen door uw brancheorganisatie en een door een consumentenorganisatie. Alle leden worden door het bestuur van de Geschillencommissie benoemd en zijn volstrekt onafhankelijk en onpartijdig.

Klachten?

Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Voetbad met Mosterdzaad – verlicht verkoudheid

voetbadVoetbad met Mosterdzaad

Mosterdzaadjes vanouds in warme voetbaden gebruikt tegen bronchitis en verkoudheid. In dit recept is bovendien eucalyptusolie toegevoegd

Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Doorbloeding stimuleren met kruiden

kruidenMet kruiden kun je heel goed je doorbloeding stimuleren. Verschillende kruiden hebben verschillende acties, dus kijk goed wat bij je past (verdiep je er bijvoorbeeld ook even in wat zo’n kruid nog meer doet, voordat je er vol enthousiasme 6 capsules per dag van gaat slikken).

Deze kruiden stimuleren allemaal op hun eigen manier de doorbloeding:

Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Wintertenen

Wintertenen, (perniones) kenmerken zich door pijnlijke, paars-rode, opgezwollen uiteinden.

Zoals de naam al zegt, komen wintertenen voor tijdens vochtige en koude periodes. Er is geen wetenschappelijke verklaring voor, maar door de kou vernauwen de bloedvaten zich, worden de tenen minder goed doorbloed en spreken we van wintertenen.

TIPS:

Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Tijd voor je voeten in een ‘Rode Tent’

rodetent_pinEen Rode Tent is plek waar vrouwen eens per maand samenkomen om te rusten, even weer helemaal op te laden en elkaar inspireren met ontroerende levensverhalen.

Rustig ontspannen, niets hoeft, warme rode tinten, zachte kussens,verse kruidenthee en heerlijke hapjes om met elkaar te delen. Een plek waar vrouwen anders met elkaar omgaan, door in verbinding er voor elkaar te Zijn.

1 x per maand rond de nieuwe maan, creëer en organiseer ik samen met Gisa een warme avond waar iedere vrouw welkom is.

  • bijdrage: is vrijwillig
  • locatie: Utrecht Noord, adres wordt bekend gemaakt na aanmelding via mail: helmy@tijdvoorjevoeten.nl
  • data: 13 oktober, 11 november, 11 december

 

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Tijd voor dansende voeten in Utrecht en Amsterdam

Tijd voor dansende voeten tijdens een club avond voor volwassen publiek.

Voetmassage & consult langs de dansvloer

 

Geplaatst in Agenda, Nieuws, Tijd voor je voeten | Getagged , , , , , | Een reactie plaatsen